Røros Metall – Innovasjon i generasjoner

Historien om RørosHetta er også historien om verdensarvstedet Røros. Om hvordan man klarer å skape noe stort på en liten plass. Kobberverket i Bergstaden har i flere hundre år levert ingeniørkunst i verdensklasse. I den eventyraktige byen på fjellet har det tradisjonelle og det moderne gått hånd i hånd gjennom alle tider.

I Røros Metall har også kobberet fått spille hovedrollen. Innovasjonstankegangen har vært kjernen i familiebedriften fra dag én.

Vi drar ut i verden på jakt etter inspirasjon, og omsetter internasjonale trender med lokal skaperkraft. Målet er alltid å lage verdens beste kjøkkenhette.

Norsk fjelluft

Å sirkulere ren og frisk luft, det er det RørosHetta handler om. Kjøkkenhettene er et blikkfang i seg selv, men lydmessig gjør de ikke mye ut av seg. Vi er opptatt av ventilasjonssystemer som gir stillhet og ro.

Inspirert av de uberørte skogene og endeløse viddene som omgir oss på Røros, flytter vi på luft så den kjennes mest mulig naturlig.

Håndverk

Velger du RørosHetta, har du uendelige muligheter til å forme en kjøkkenhette helt etter din personlige stil. Du kan leke deg med materialer, former og farger i ubegrensede varianter. Vi skreddersyr kjøkkenhetter på millimeteren, og du får et funksjonelt design som pryder kjøkkenveggen. Vi er med på å sette den rette atmosfæren og sørge for ren luft i hjemmet.

Eller kanskje du ønsker en kjøkkenhette som ikke synes i det hele tatt? Vi har også ”usynlige” hetter som du løfter opp av platetoppen når du har bruk for dem. Det viktigste er uansett et godt inneklima i husets hjerte. Kjøkkenet er stedet hvor familien samles til hverdag og fest.

Om bedriften

Ventilasjon, kjøkkenhetter og kjølerom er pilarene som har båret Røros Metall gjennom en over 70 år lang historie. Røros Metall startet som kobber- og blikkenslagerverksted i 1946. Produksjonen har i løpet av disse åra vært mangfoldig og alltid med en klar visjon om å levere solid håndverk av høy kvalitet.

Utviklingen fram til i dag har ført til små og store forandringer i sortimentet. Nytenking og kreativitet i produktutviklingen har stått i fokus. Sammen med pålitelighet og høy troverdighet er dette bakgrunnen til vår suksess i dag.

Om verdensarven Røros

Gruvedrift og byjordbruk har formet en helt spesiell fjellby – et menneskeskapt underverk med enestående kulturell verdi som fikk status som verdensarvsted på Unescos verdensarvliste allerede i 1980. Rørosmuseet, Olavgruva og Røros kirke er vel verdt et besøk, og atmosfæren i bydeler som Sleggveien og Flanderborg er noe helt for seg selv. I gatene finner du et levende kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, særegne, små butikker og gode spisesteder som byr på lokale retter med årstidens råvarer.

I 1644 ble det funnet kobbermalm i Rørosfjella, da bare noen få og små fjellgårder fantes her. Allerede i 1646 ble den første smeltehytta reist på Malmplassen, som ble sentrum for den raskt voksende bergstaden. Byen har gjennom 333 år smeltet sammen impulser fra Tyskland, Danmark, Sverige, Trondheim og nabobygdene. Derfor bærer det unike trehusmiljøet i seg mye av det fineste i norsk og nordeuropeisk tradisjon, i den lille, rare byen 600 meter over havet.

Bergstaden Røros er fremdeles bevart slik den ble bygget på 1700 og 1800-tallet med tradisjonelle konstruksjoner nesten utelukkende bygget i tre. Gatemønsteret og gårdseiendommene i sentrum er også fremdeles slik de ble tegnet på 1600-tallet inspirert av kontinentale ideer og gammel norsk byggeskikk. Den tradisjonelle gården med hus for folk og fe rundt et firkanta tun er på Røros tatt med inn fra landsbygda i form av bygårder som er tett samlet i et lite bysamfunn.

Røros - a cradle of design and craftsmanship