Kjøkkenet er det boligarealet som har ekspandert mest de siste 50 årene. Fra å være et avlukke for matlaging, har kjøkkenet vokst til å bli hjemmets ubestridte kose- og aktivitetssone. Mat er en av de viktigste tradisjonene i jula og det er også da vi lager mer krevende mat. Er kjøkkenet ditt klart for julehøytiden?

Har du tenkt på hvordan en bolig lever med årstidene? Vår og sommer snur hjemmet seg mot sollyset og vender utover. Vi åpner dører og vinduer til terrasser, balkonger og hageflekker og tar inn fuglekvitter og duften av syrin. Om høsten snur vi ryggen til uteplassene, skrur på varmen og tenner lys. Grovt regnet tilbringer vi 60 prosent mer tid innendørs i vinterhalvåret. Ikke rart til at vi bruker mer og mer penger på oppussing av bolig og spesielt kjøkkenet som har størst betydning for et aktivt og feststemt innendørsliv.

Sosialt og funksjonelt med kjøkkenøy

Moderne kombinasjonsarkitektur med åpne, veggløse interiører har ført til at kjøkkenet smelter sømløst sammen med stuer og spisestuer. I tillegg til oppbevaring og tilberedning av mat, spiller dagens kjøkken også en viktig rolle som hjemmekontor, møterom, sosial møteplass – og fremfor alt stedet for de store anledningene.


Drømme-øy. En kjøkkenøy er ikke bare praktisk, det er også supersosialt og inviterer til kos og hygge. Hvordan ser din drømme-øy ut? Den lekre kjøkkenhetta Orion i høyglans kobber er fra RørosHetta.

Viktig med effektiv kjøkkenhette

Julematen består av mye fettrik mat, som resulterer i mye lukt og fett og krever mye av kjøkkenhetta. Det kan være lurt å gjøre sine forberedelser før julen setter inn. Rengjør fettfilteret før all julematen skal lages, slik at den fungerer som den skal. Blir det for mye fett i filteret, vil dette skape mye lukt når ventilatoren ikke er i drift.

Vakker ventilasjon. Kjøkkenhetten Luna fra RørosHetta i børstet messing er et lekkert designelement på dette kjøkkenet med sort kjøkkeninnredning.

Slik bruker du ventilatoren mest mulig effektivt

 

  1. Sett på ventilatoren 5–10 minutter før du begynner å lage mat. Da skapes et lite undertrykk i rommet som setter i gang luftsirkulasjonen. Venter du til kjøkkenet er fullt av matos, klarer ingen ventilator i verden å hente denne opp fra gulvnivå.
  2. Lukk vinduene på kjøkkenet, men sørg for at ventilatoren kan hente tilluft f.eks. gjennom å ha døren til stuen på gløtt.
  3. Benytt det laveste trinnet for etter-ventilering i ca. 15 minutter. Denne funksjonen er viktig også fordi den bidrar til å tørke fettfilteret etter endt matlaging.

Unngå julebrann med komfyrvakt

Julen er en stressende tid, med økt bruk av levende lys og matlaging. Derfor er det også den perioden vi har flest branner i norske hjem. Å glemme platetoppen er fort gjort når man er stresset. I løpet av de 12 siste måneder har hele 28% av bygningsbrannene i Norge startet med branntilløp i komfyren.

RørosHetta har markedets beste integrerte komfyrvakt. Sjekk gjerne ut noen av modellene her.
Helt skjult i hetta, og ødelegger ikke designet på ditt kjøkken!

Enkel, elegant og effektiv. Julematen skaper mye os, og svært mange av RørosHetta sine produkter blir laget med volumfunksjon for å fange matos mye mer effektivt. Her er modellen Luna med integrert komfyrvakt.

 

Vi i RørosHetta ønsker alle en riktig GOD JUL & GODT NYTTÅR!