Det er på kjøkkenet dagen starter og det er der vi nyter stillheten før vi sier god natt. Kjøkkenhetten er en viktig brikke for trivsel og trygghet i hverdagen. Den skal vareta godt inneklima og forebygge komfyrbranner. Hetten kan ose av herskapelig hygge om du vil, eller diskret fremheve din personlige stil. Mulighetene er mange.

Siden 2010 har det vært krav til fastmontert komfyrvakt i alle nye boliger og fritidsboliger i henhold til NEK 400. Denne skal monteres av elektriker. Ved oppussing gjelder kravet om fastmontert komfyrvakt dersom det legges opp ny kurs til platetopp/komfyr.

Komfyrvakten overvåker temperaturen over koketoppen, og passer på så det ikke oppstår brannfarlige situasjoner. Skulle temperaturen stige raskt på kort tid eller bli så høy at det oppstår brannfarlig situasjon, lager komfyrvakten alarmsignaler. Hvis ingen beboere reagerer og gjør noe, kuttes strømmen til koketoppen.

Det finnes forskjellige typer komfyrvakter, men alle består av to komponenter:

  • Strømbryter som kobles til koketoppens stikkontakt eller i sikringsskapet.
  • Sensor som plasseres over koketoppen/komfyren.

De fire sensorene i Siro komfyrvakt sørger for at komfyrvakten reagerer raskt ved fare, men samtidig ikke forstyrrer matlagningen. Siro komfyrvakt kobles til el-nettet slik at  sikkerheten ikke er avhengig av batterier.

Vi har tre typer komfyrvakter:

Integrert komfyrvakt – Takmontert komfyrvakt – Veggmontert komfyrvakt.

Det er derfor enkelt å finne en som passer inn på kjøkkenet ditt.

Integrert komfyrvakt

Siro integrert komfyrvakt

Komfyrvakten er diskret festet i bunnplaten på kjøkkenhetten. Den kan også benyttes i de fleste fritthengende hetter. Komfyrvakten kommuniserer trådløst med strømtilførselen for platetopp/komfyr og bryter tilførselen dersom fare for brann oppstår. Vi gjør oppmerksom på at den ikke kan benyttes i kombinasjon med gassbluss.

Våre komfyrvakter kan fås integrert i de fleste av våre modeller. På denne måten blir komfyrvakten overhodet ikke sjenerende og du slipper monteringen.

Du kan også få komfyrvakten integrert i flere av våre ventilatorer som monteres under overskap.

 

Takmontert komfyrvakt

Siro takmontert komfyrvakt

Vi tilbyr også  også komfyrvakt som kan monteres i taket. Fleksibel plassering i taket gjør at denne komfyrvakten er ideell for alle tak-ventilatorer, skråventilatorer og benkeventilatorer. Maks takhøyde er 3,5 meter. Den integrerte komfyrvakten er batteridrevet med 4xAA batterier.

Når den skal monteres, er det viktig at sensoren har fri sikt til hele koketoppen/komfyren – husk også å sikt inn sensoren slik at personen som lager mat ikke kommer i veien. Sensoren bør monteres vinkelrett, for eksempel 0°, 90°, 180° eller 270°, mot komfyren. Farlige matlagingssituasjoner kan oppstå dersom installasjonen er dårlig utført.

Sensoren kan bli forstyrret av annet utstyr med varme overflater, for eksempel grillplater eller toastjern, ikke plasser slikt i nærheten av koketoppen.

Veggmontert komfyrvakt

Siro universal m/veggbrakett

Dersom du har en ventilator og ønsker å ettermontere komfyrvakt har vi også mulighet for det. Den fungerer like godt som andre komfyrvakter, forskjellen er at den veggmonterte komfyrvakt som monteres enkelt i underkant av kjøkkenhetta slik som bildet til venstre viser.

Når den veggmonterte komfyrvakten plasseres slik dekker hele platetoppen og gir samme trygghet som de to andre typene av komfyrvakt.

 

 

Den perfekte komfyrvakten er ute av synet, ute av sinn. Slik du ser på bildet til venstre. Bildet viser vår Luna 90 i børstet messing med komfyrvakt integrert i kjøkkenhetta.

 

 

 

Langt fra alle er underlagt krav om å ha komfyrvakt, men alle boligeiere bør uansett skaffe seg en av hensyn til egen og andres sikkerhet. Dersom du ikke skulle ha komfyrvakt, og uhellet er ute, kan du få redusert forsikringspremie hos noen forsikringsselskaper.

Vår komfyrvakt har 7 års garanti, er strømtilkoblet og har 4 sensorer av høy kvalitet som sikrer at komfyrvakten ikke slår seg av i utide.

Se video av vår komfyrvakt her:

Komfyrvakten gjør boligen din tryggere – skaff deg og din familie en komfyrvakt!